Quintessence – Majestetisk mørk

Borknagar, med utgivelser som The Olden Domain og The Archaic Course på samvittigheten, har skiftet ut besetningen og er et bedre band enn noen gang. Asgeir Mickelson (fra Spiral Architect) på trommer og Lars A.Nedland på synth gir Borknagar et ganske annet lydbilde enn på tidligere utgivelser.

Vokalist I.C.S. Vortex har også forandret stil siden sist. Hans karakteristiske lyse vokal er delvis skiftet ut med en kraftigere black-metal aktig sang, noe som gir platen et aggressivt særpreg. Synthen er også mer dominerende enn før. The Prescence Is Omvious og Inner Landscape er gode eksempler på dette.

Som vanlig er det gitarist Øystein Brun som står for de fleste komposisjonene, og det er det ikke vanskelig å høre. Melodilinjene er sterke og skiller Borknagar fra de fleste andre metalband. Jeg er temmelig sikker på at enda flere black-metalband vil finpusse produksjonene sine etter dette. Det er ingen tvil om at musikken er publikumsvennlig og mer tilgjengelig enn den opprinnelige sortmetallen. Dessuten selger det flere plater…

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.