Comatised – Næssten perfekt

Comatised – Næssten perfekt

Mange tror at Leona Næss er norsk som noen annen, men faktum er at dama kun har tilbragt tid i Norge som turist. Hun snakker ikke et ord norsk, og er visstnok litt flau over akkurat det… Uansett, musikken som blir presentert på Comatised, ligger i grenselandet mellom Alanis Morisette og Joni Mitchell, ispedd litt Tracy Chapman.

Albumet åpner i et stille og behaglig tempo med låta Lazy Days. En lekker, lett slentrende låt som er perfekt å sovne til. Problemet er at du fort våkner når denne låta er ferdig, og den glitrende gitar-pop låta Charm Attack setter igang. En bitteliten hit har den blitt, denne første singelen fra albumet, men det er merkelig at den ikke har blitt en større landeplage , for denne låta er bare utrolig tøff. Lekker og leken melodi, og selve låtstrukturen er uimotståelig bra. Etter min mening en av årets beste låter innen pop-sjangeren.

Den påfølgende låta Chase er også en tøff låt, med litt tyngre gitar-riff, men låta mangler noe på melodien som gjør at den ikke holder samme nivå som Charm Attack. Anything er albumets raskeste låt, og nok en gang serverer frøken Næss en perle av en pop-låt. Ikke mye mer å si enn at låta har ett drivende godt refreng, og at den rett og slett er tøff. Deretter får vi en hel-akustisk låt, Chosen Family, som også bør trekkes frem som et av albumets mange høydepunkt.

Som dere kanskje har skjønt, så er det stor variasjon i låtmaterialet på dette albumet, og det er nok derfor albumet aldri blir kjedelig, selv om det innimellom er en del slappe øyeblikk. Plata er dessuten glimrende produsert av Tommy D, med god hjelp fra Scott Litt (R.E.M.). Lyden er balansert og god hele veien, med de akustiske instrumentene i førersetet hele veien. Det er såpass mange gode låter på dette albumet, at det er håpløst å skrive litt om hver låt, men selv om bare noen er nevnt, er ikke resten av albumet glemt. Skulle jeg sette fingeren på noe, er det kanskje at Næss er noe uferdig som tekstforfatter, men tatt i betraktning at dette er hennes første utgivelse noensinne, er jeg sikker på at også dette kommer til å ta seg opp etter hvert som dama blir mer rutinert.

Comatised anbefaler jeg faktisk til alle som liker god musikk, og akkurat nå angrer jeg veldig på at jeg ikke var tilstede på So What da hun promoterte denne skiva for et par uker siden…

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.