23 Skidoo – Lydlek

23 Skidoo – Lydlek

23 Skidoo har holdt koken siden 1979, og ga ut tre LP’er med funky industripunk mellom 1981 og 1984. Etter flere år med stillhet har gruppen med denne selvtitulerte langspilleren, som fremstår som en eksotisk krydderblomst og et overflødshorn av rar lyd og fragmenter som settes sammen til en kaotisk helhet.

Det er vanskelig å plukke ut låter som hever seg frem fra denne helheten. Kendang er imidlertid en god kandidat, med glimrende freestyle saksofon av respekterte Phardah Sanders. Dette er albumets mest jazzete øyeblikk. Den rå og røffe hip hopen som serveres i Dirty Lo er også av ypperste merke, med god vokalinnsats av gjesteartist Major.

Dette er musikk av musikkelskere, for musikkelskere.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.