Masterpiece Theatre – Ingen overraskelser fra glatt soultrio

Masterpiece Theatre – Ingen overraskelser fra glatt soultrio

En Vogue ble dannet i Oakland, California i 1988 som en hybrid mellom R&B og hip hop, og har som regel klart å balansere mellom kvalitet og kommersiell salgbarhet. Jentenes utseende har nok hjulpet på platesalget, men i motsetning til deres yngre konkurrenter har de aldri egentlig lagt seg på ryggen med beina i været for å appellere til de platekjøpende massene. En Vogue konkurrerer med Britney Spears og Spice Girls om de samme platekjøperne, til tross for at de tilhører ulike genre. Men En Vogue er bare så utrolig mye dyktigere. Uten at det sier så mye, må vite…

Årets En Vogue-album heter Masterpiece Theatre, og navnet er en voldsom overdrivelse. Dette er intet mesterverk, men en samling høyst ordinære, pregløse soullåter. Etter første gjennomlytting sitter denne anmelderen tilbake med følelsen av å ha hørt på ingenting. Intet er ubehagelig eller vulgært. Masterpiece Theatre er tvert i mot et album innspilt og produsert i meget god smak, teknisk sett. Dessverre mangler musikken varme og personlighet. Dette er poppete dusinvare-soul.

Et unntak er førstesingelen Riddle, som er en meget fengende og lettbent hip hop-låt som ikke overraskende har fått mye radiospilling. Sad But True er dessuten en stemningsfull pianobasert soul/hip hop-låt med klare bluesinnslag. Resten er glatt og grått.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.