U.S. Crush – Store gitarer og vokalharmonier

U.S. Crush – Store gitarer og vokalharmonier

Vel, så alvorlig galt er det likevel ikke, for de leverer ikke akkurat masseprodusert listemusikk, og så lenge det låter ålreit skal man ikke klage. Helt punkpop er U.S. Crush heller ikke, for selv om det er lett å sammenligne dem med for eksempel Blink 182, så ligger musikken på et noe hardere nivå og ikke nødvendigvis i samme punkfart som de nevnte listetopperne av og til kjører i. Åpningssporet Bleed er et godt eksempel på det; hardt som heavy, men med et flerstemt refreng som skriker harmonisk om å bli spilt på en eller annen collegeradio. Helt sikkert en live-favoritt. Jimmie Crack Rock og Debutante innehar mye av de samme kvalitetene og spesielt sistnevnte holder en høy standard. Andre låter verdt å nevne er den noe roligere First Time samt Same Old Story (She’s So Pretty). Albumet, bestående av fjorten låter, inneholder det meste man kan ønske seg av «større enn livet-gitarriff», punkantydninger og melodier med nok av vokalharmonier.

Plata lider kanskje først og fremst samtidig noe av at det er ei debutplate. Den ujevne standarden på låtene trekker ned mye av det som virkelig er bra. Likevel er det helt tydelig at sjef og vokalist Denny Lake har mye å gå på i låtskrivingen sin. Et album som ikke helt holder hva det lover i begynnelsen, men som underveis fremhever en rekke låter som er skapt for fest og moroskap i heimen. Kjøp gjerne!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.