Art Official Intelligence: Mosaic Thump – Fett fra De La Soul

Art Official Intelligence: Mosaic Thump – Fett fra De La Soul

Hip hop-fansen har gjennom årenes løp blitt vanskeligere å tilfredsstille. De La Souls forrige album, Stakes Is High som kom i 1996, fikk ikke bare gode kritikker. Det fortjener imidlertid nykommeren.

Med gjesteartister som Beastie Boys, Busta Rhymes, Chaka Khan og flere med dem, har de satt sammen et album med variert og gjennomført hip hop. At de støtter seg til gjesteartister gjennom nesten hele platen kan kanskje høres mistenkelig ut for noen, men det er nettopp dette, kombinert med gruppens egne medlemmer, som har gjort platen til det den er.

Fengende rytmer og refrenger hele veien igjennom. Personlig synes jeg I.C. Y’All, med Bhusta Rhymes og Squat! med Beastie Boys står som høydepunktene. Men dette betyr ikke de andre sporene er spesielt mye dårligere. Kelvin Mercer, Vincent Mason og David Jolicoeur, hører til fremste rekke i hip hop-verden.

Mosaic Thump, er album nummer én i en kommende trilogi som skal være fullendt i 2001. Hvis resultatet på de kommende to platene blir like bra som dette, har vi mye å glede oss til på hip hop-fronten.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.