Brian Wilson – Noe godt fra åttitallet

Brian Wilson – Noe godt fra åttitallet

Legenden Brian Wilson fortjener absolutt sin legendestatus og enhver plateutgivelse med den gamle Beach Boy-sjefen bør også ofres oppmerksomhet utenom det vanlige. Albumet Brian Wilson ble oprinnelig sluppet i 1988 og ble co-produsert av storheter som Russ Titelman, Andy Paley (powerpopper med fortid i gruppene til blant annet Jonathan Richman, Patti Smith og i The Paley Brothers), Jeff Lynne og Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac). Alle med stor musikalsk gjeld til Brian Wilson og The Beach Boys. Produsentene har til tider gjort en god jobb, selv om det til tider blir vel mye synther og trommemaskiner. Men så er platen tross alt også innspilt i en periode hvor «alt» mer eller mindre var preget av nettopp dette.

Vokalarrangementene og stemmen er umiddelbart gjenkjennelige og med Brian Wilsons «stamp of approval» over seg. Låtene er stort sett gode, selv om ikke alt fungere like godt. Best er Love And Mercy, Little Children, Let It Shine, a cappellaen One For The Boys og Rio Grande. Albumet har også blitt utvidet med hele fjorten (!) bonusspor, stort sett bestående av demoversjoner og alternative mikser. Her er kvaliteten ikke fullt så høy, men Let’s Go To Heaven In My Car og Too Much Sugar får undertegnede til å snu tommelen opp.

Tidvis har Brian Wilson blitt et godt album, selv om produksjonen er blitt vel mye 80-talls. Skryt også til David Leat for gode og informative linernotes.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.