Fastlane People – Godkjent oppfølger fra Antiloop

Fastlane People – Godkjent oppfølger fra Antiloop

Antiloop er et mer sammensatt konsept som vinner på sin egen forståelse for hva de holder på med. David Westerlund, som er den musikalske hjernen i Antiloop, viser i sine komposisjoner at han har teft for at det må finnes en viss kjemi mellom melodi og teknikk, mens produsent og makker Robin Söderman vet å ivareta duoens etterhvert så unike trancesound. I forhold til for eksempel nevnte Darude og en rekke andre trance-aktører fra kontinentet, beviser Antiloop at de faktisk har noe å tilføye den etterhvert så utskjelte sjangeren.

Duoen spiller på flere strenger, noe som tidvis kommer til overflaten på Fast Lane People. Gjennom sine største hits, In My Mind og Believe, har svenskene også nådd ut til et stort publikum gjennom sine kontroversielle videoer på MTV. Selv om Antiloop neppe kan karakteriseres som verdens mest spennende aktører på musikkfronten, er det definitivt likevel noe med måten de klarer å opprettholde interessen hos lytteren gjennom et helt album.

Fast Lane People beveger seg fra rene trance-nummer via hip hop og rap til et mer neddempet ambient-aktig lydbilde. De kommer dessuten stort sett i mål med æren og verdigheten i behold. De unngår å gå i fellen ved å gjenta temaer i loop-format, som så mange av deres samtidige aktører fristes til for å finne snarveier til hitlister og for å nå ungdommens respons uten alt for hard innsats.

Antiloop har levert et uvanlig variert album innen sin sjanger, og vinner på det. Det er ikke dermed sagt at de ikke gjentar seg selv og sin egen suksess, noe singlene Start Rockin’ og Only U bekrefter. Men det gjør likevel ikke så veldig mye fra eller til, for Darude & co. når aldri disse sporene opp til knærne en gang.

Sett under ett beviser Antiloop at de har mye å fare med, og duoens indre kvaliteter røper at vi kan regne med flere hits fra duoen i tiden som kommer. Fast Lane People inneholder minst fire-fem av dem, og gruppen viser tendenser og at de har grunnleggende forutsetninger til å kunne overleve også etter at trance-bølgen har lagt seg.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.