Smil Og Vær Gal! – Spennende for barn i alle aldre

Smil Og Vær Gal! – Spennende for barn i alle aldre

22 år gamle May Britt Haug har fått med seg et knippe profesjonelle musikere når hun nå er klar med sitt debutalbum Smil Og Vær Gal!. Man aner umiddelbart at kvaliteten er ivaretatt når man oppdager at den velbrukte perkusjonisten Paolo Vinaccia er med i produksjonen. Medprodusent og arrangør Tron Syvertsen bidrar ellers sammen med blant andre Audun Erlien på bass til at det rent musikalske holder en jevnt over høy standard. May Britt fremfører sangene, som alle er nye men stort sett ikke selvkomponerte, med stor overbevisning og en dyp innlevelse. Tekstene som blant annet er skrevet av Trond Brænne, bidrar til at materialet føles både trygt og godt. Det kommer eksempelvis fram i sanger som Sunt Å Være Gal!. Materialet virker ellers pedagogisk riktig for de aller yngste i familien.

Med spor som Alene, Håpløst Forelska, Vi Har Bare En Jord og Det Fins Hekser Overalt! berører May Britt Haug forskjellige temaer som bør kunne appellere til barn i alle aldre. Selv om enkelte av tekstene lett kan oppfattes som banale og teite (som i God Morgen-Sang) er jeg likevel sikker på at de fleste sunne norske barn vil trykke disse sangene til sine hjerter og synge med. Om og om igjen, med stor iver og ditto innsats på barnerommet.

Sett under ett er Smil Og Vær Gal! en flott barneplate som fortjener å bli årets slager hos landets mange barnefamilier. Ikke minst bør bevisste foreldre ha denne plata som førstevalg da konseptet er et helnorsk prosjekt. Alt overskudd går dessuten til Norges Blindeforbunds barne- og ungdomsarbeid, noe artisten selv har et sterkt forhold til da hun selv er svaksynt.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.