American III: Solitary Man – Frisk Cash tilbake i storform

American III: Solitary Man – Frisk Cash tilbake i storform

Johnny Cash følger altså opp de to foregående Rick Rubin-produserte American Recordings fra 1994- og ’96 med American III: Solitary Man.

På årets album står Cash selv bak fire av komposisjonene (Feld Of Diamonds, Before My Time, Country Trash og I’m Leaving Now). Han har krydret det hele med ti covertolkninger, som blant annet inkluderer Tom Petty, U2, Nick Cave og Will Oldham-komposisjoner.

Cash låter muligens noe mer rustent enn før, men materialet som presenteres på plata låter likevel umiskjennelig Cash, og spesielt coverlåtene virker nærmest å være skrevet med veteranen i tankene.

Uansett tolker Johnny Cash hver eneste låt med stor innlevelse og gir dem alle sin egen og sedvanlige identitet. I Won’t Back Down (Tom Petty / Jeff Lynne), Solitary Man (Neil Diamond), One (U2), I See A Darkness (Will Oldham) og The Mercy Seat (Nick Cave / Mick Harvey) er alle gode eksempler på nettopp dét!

Rick Rubin pakker, som forventet, det hele inn i en enkel og kledelig produksjon som passer Cash’ stemme godt. Med seg på plata har han foruten Sheryl Crow og Tom Petty som begge bidrar på tre spor hver, blitt akkompagnert av Will Oldham og countrylegenden Merle Haggard. Familiemedlemmene June Carter Cash og Laura Cash er også med, ved siden av et knippe mer eller mindre kjente gitarister og andre studiomusikere som er hentet inn fra forskjellige sammensetninger.

Sett under ett har American III: Solitary Man blitt enda et vellykket American-album fra en legende vi knapt hadde trodd ville kunne gjenoppstå etter fjorårets Parkinson-lignende sykdom.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.