Quiet & Still – Fine høsttoner

Quiet & Still – Fine høsttoner

Quiet & Still befinner seg i så måte milevis fra libiodosk britpop, eller bergensk depresjonsrock for den saks skyld, men virker både optimistisk og engasjerende sitt balladepreg tatt i betraktning.

Foruten Magnets nydelige tolkning av Thin Lizzy-klassikeren Dancing In The Moonlight, har Even Johansen mer eller mindre gjort alt selv på denne plata. Produsent Yngve Sætre har riktignok satt sitt preg på selve produksjonen, mens Even selv både har skrevet, synger og spiller alle instrumentene. Alene!

Selv om slike «gjør-alt-selv»-produksjoner ofte har en tendens til å fremstå som noe en artist gjør mellom to faser av hva han eller hun egentlig holder på med, synes både forarbeid og innlevelse på Quiet & Still som gjennomtenkt og nøye planlagt. Plata er i så måte absolutt å regne som en ordentlig utgivelse, og bør derfor på ingen måte betraktes som et pauseprosjekt fra Libido-sjefen.

Låtene er som nevnt stort sett av det roligere slaget, noe som kler Johansens stemme godt i tillegg til at det fungerer godt for prosjektet og/eller artisten Magnets uttrykksform.

Fra åpningssporet The Recluse (som du kanskje har hørt da denne har vært playlistet på Petre) geleider Magnet lytteren gjennom i alt elleve fine sanger. For fin er det mest passende ordet når albumet skal beskrives, og begrepet går som en jevn rød tråd tvers i gjennom hvert eneste spor.

Ellers setter herlige overganger og snertne refrenger preg på låtene. Rent musikalsk kunne stilen således ha fungert like bra for artister som for eksempel Lene Marlin. Magnet gir likevel så mye av seg selv i denne produksjonen at låtene får personlig identitet og ditto særpreg.

Aller best fungerer Magnet-formelen i sporene The Recluse, Where Happiness Lives, Easy Undone og tittelsporet Quiet & Still, samt i nevnte Dancing In The Moonlight. De resterende gjør sitt til at platen også lett kan oppfattes som mindre variert enn ønskelig.

Men sett under ett navigerer Magnet seg vel i mål med dette låtmaterialet. Quiet & Still har ellers en lang og god ettersmak som gir inntrykk av at vi har å gjøre med en artist av klasse. Og det passer jo godt til diverse innendørsaktiviteter på sene og mørke høstkvelder i november.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.