Reconciliation – Prektig men overfladisk soul

Reconciliation – Prektig men overfladisk soul

Sounds Of Blackness er et forsøk på å profilere flere stilretninger innenfor svart musikk, deriblant blues, hip hop og soul. Prektighet preger det soulmusikalske materialet. De smarte og intelligente løsningene samt det kreativt geniale er som blåst bort på Reconciliation. Vi må nærmest lete med stjernekikkert for å spore noe som kan oppfattes som uventet. Lidenskapen til musikken er faktisk til stede, men er svært vanskelig å oppdage. Riktignok prøver musikerne å skape en slags soulsound hvor koring av forskjellig art forsåvidt presenteres på en respektfull måte.

Men med alle disse musikere samlet på en og samme gang, kommer det gode gamle uttrykket «jo flere kokker, dess mere søl» definitivt til sin rett. Det kan rett og slett bli for mye av det gode. Av og til resulterer dette dessverre i at koringen blir regelrett plagsom, og det er slitsomt å spore den gode magiske nytelsen som kunne ha vært tilstede her.

Sounds Of Blackness hadde egentlig fortjent et mer respektfullt souluttrykk enn hva som er tilfellet på Reconciliation. Et mindre antall musikere med egne kreative ideer hadde sannsynligvis vært en bedre løsning. For musikerne i Sound Of Blackness kan garantert mer en hva dette albumet indikerer…

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.