Faith In The Morning – Akustiske undertoner fra Whistler

Faith In The Morning – Akustiske undertoner fra Whistler

Whistler kombinerer det akustiske med følelsesladde tekster hvor de hovedsaklig reflekterer over noen av livets mørkere skyggesider. Vokalist Kerry Shaw har laget tekster om hvorfor livet ikke alltid blir som en hadde tenkt seg. Samspillet mellom Shaws nedtonede stemme og de akustiske gitararrangementene er nydelige. Den ene vakre sangen dukker opp etter den andre. Samtidig ligger en undertone av desperasjon og lurer i bakgrunnen. Det er liksom noe denne gruppen vil, mens det på samme tid er tydelig at de ikke fornøyde med tingenes tilstand.

Det kan virke som om Whistler prøver å finne frem til en form som passer dem, og som de kan leve med. Norske Dronning Mauds Land er et navn denne trioen gjerne kan sammenlignes med, da både den stillferdige akustiske musikken og tekstene har visse likhetstrekk. Selv om Kerry Shaw har en stemme som lett kan forføre hvem som helst, sliter Whistler likevel litt med å gjennomføre tolv sanger hvor det meste handler om lite vellykkethet. Noen spor blir aldri mer enn halvgode, og den underliggende depresjonen kunne gruppen således gjort enda mer desperat.

Faith In The Morning har altså sine skjønnhetsfeil selv om det endelige resultatet stort sett er vakkert og fungerer godt som et stykke akustisk arbeid.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.