Familiar To Millions – Oasis hyller seg selv

Familiar To Millions – Oasis hyller seg selv

Familiar To Millions er et gjennomsnittlig og helt greit livealbum fra Beatlesinspirerte Oasis. Med atten av sine beste sanger har gruppen befestet, og samtidig bevist at de er samspilte. At de en gang hadde et godt potensiale og at de i tillegg fungerer rimelig greit når de samarbeider kommer fram på dette albumet. Vokalist Liam Gallagher er i godform mens han harselerer litt med publikum hvor han blant annet er opptatt av å sende sine obligatoriske skittmeldinger. Blant annet nevner han at britiske Hollies er drittsekker, og når en kvinnelig medmusikant skal introduseres serveres følgende kommentar:
– Pull your top up, let’s have ’em out out for the lads!, hvorpå publikum jubler for Liams påtatte gimmick.

Liam Gallaghers vokalprestasjoner holder ellers mål gjennom hele denne konserten. I utgangspunktet er det kanskje ikke allverden, men det kler forsåvidt likevel Oasis’ musikk godt og er verken for komplisert eller krevende. Broder Noels gitarspill har også stor rekkevidde og bør nevnes i denne sammenheng. Sangene til Oasis er ikledd gitarbaserte elementer fra Noels finslepne teknikk. Det er han som holder tempoet og Oasisstilen i hevd.

Oasis opererer med fem sanger fra Definitely Maybe (1994), fire fra (What’s The Story) Morning Glory (1995), en fra Be Here Now (1997), tre fra On The Shoulders Of Giants (1999), pluss Acquiesce og Step Out. Sporene fra Definitely Maybe og Morning Glory er enkelt og stilfullt gjennomført; Supersonic, Shakermaker, Wonderwall, Don’t Look Back In Anger og Forever er alle blant de beste Oasis låtene har levert.

Oasis fremfører videre sin streite rock’n’roll, men ikke særlig mer enn akkurat dét. I sine beste øyeblikk høres dette ut som nyfrelste gutter som har fått drømmen oppfylt med spillejobb på selveste Wembley. Så de 70 000 publikummerne får akkurat det de er kommet for å høre fra Storbritannias kanskje mest hypa band gjennom tidene.

Familiar To Millions vil garantert falle i smak hos Oasisfansen, men dette er ellers ikke et særlig viktig album for allmennheten. Plata bekrefter bare at Oasis fremdeles har et visst tak om rocken sin.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.