A Livingroom Hush – Lekende fett

A Livingroom Hush – Lekende fett

Og etter så mange år er det på høy tid at vi blir servert mer enn noen EPer fra Jaga Jazzist. Så, endelig, til platen A Livingroom Hush – noe som forøvrig er en stor fornøyelse! Dette er et album som helt klart har sine røtter i jazzen, men som til tross for dette ikke gror fast. Lekende som den er mellom rock og jazz, med innspill av elektronisk art. Raskt og flyktig det ene øyeblikket. Rolig, enkelt og ettertenksomt det neste. Og hele tiden med innspill av forskjellig art. En av albumets klare styrker, er at den til tross for sine lekende utspill og mange digresjoner, likevel dyrker den enkle og gode melodilinjen. Dette gjør at man liker A Livingroom Hush fra første stund, og sikrer at låtene ikke mister tråden til tross for diverse improvisasjonsaktige elementer. Til gjengjeld gjør denne kombinasjonen av de lett forførende melodiene og de lekende krumspringene at lytteren ikke går lei. Istedet blir dette et av de virkelig gode albumene; Av typen som vokser i lytterens ører.

Jaga Jazzistene kan fortsatt kalle seg jazzister med full rett. For oss lyttere er det en fryd å konstatere at de aldri lar noen form for purisme eller snobberi komme i veien for sin flørt med mer elektroniske rytmer, mer popete melodilinjer, eller mer rocka gjennomførelse.

Jaga Jazzist føyer seg inn i den mangfoldige rekken av nye norske plateutgivelser denne sesongen, og står bak atter et godt norsk album som også varmt kan anbefales. Det er også lett å skjønne hvorfor nettopp Jaga har blitt benyttet av så mange andre norske band og musikere. Dette er rett og slett en begavet gjeng, som jeg håper beholder sin lekenhet og sans for gode melodier en lang tid fremover…

Kristoffer Aars

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.