2 Happy 4 Love / Trigger Happy Blue – Stønner sårt solo

2 Happy 4 Love / Trigger Happy Blue – Stønner sårt solo

Først en oppklaring: Home Groan er et av landets fremste uavhengige band, og leverer musikk i grenseland mellom folk og rock. Groan Alone er gruppas frontfigur Martin Hagfors solo. «When I’m alone, I groan alone,» som han selv sier det.

Og Hagfors har stønnet mye alene det siste året. I fjor ga han ut det fabelaktige punkfolk-albumet Pignoise med HGH, en kollaborasjon mellom Hagfors, Motorpsychos Gebhardt og Lars Håvard Haugen fra Hellbillies. En ny HGH-plate er også satt sammen og skal slippes snart, riktignok uten Haugen.

I tillegg skal det slippes en splitt-7″ med Gebhardt og Hagfors, og låtene på denne demoen blir Groan Alones bidrag. Utgivelsen har fått navnet A Tribute To Happy Jack The Squirrel, og slippes i løpet av høsten på Apartment Records (kun som vinyl).

2 Happy 4 Love er sår og sørgende, et dunkelt farvel til kjærlighet og håp. Låten er naken og nær, med kun stemmen til Hagfors, en gitar og en nesten bortgjemt backingvokal. «I’ll pour a drink or two, and wake up with alone,» synger Hagfors, og «Looking back I see that pain is nothing new, I can see it shine through all that I might do. In the 11th hour of hanging on to You, I let go of your hand and slipped You in the blue». Imidlertid må man smile litt når man oppdager hvordan Hagfors rimer «Recognized» med «Circumcised».

Derimot er «B-siden» en heller dryg og kjedelig affære. Trigger Happy Blue er et angrep på populist og partileder Carl I. Hagen. Man kan selvfølgelig bruke tiden på mindre givende ting enn å gi Hagen kokos, selv om lyskespark mot FrP-folk ikke akkurat kan kalles originalt lenger. Låta er velmenende, men ikke særlig god. Den virker uinspirert og ufokusert. I presseskrivet står det at Trigger Happy Blue er kandidat til høstens nye langspiller fra Home Groan. Jeg håper de klarer å skrape sammen ti-tolv låter som er bedre enn denne. Bruk heller 2 Happy 4 Love.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.