Do The Boogaloo – Osloband med høy partyfaktor

Do The Boogaloo – Osloband med høy partyfaktor

Og det er forståelig det, etter å ha hørt igjennom Do The Brut Boogaloo. For dette er faktisk noe av det mest fengende jeg har hørt fra et norsk band på aldri så lenge. Brut Boogaloo spiller partymusikk, med nevrotiske tekster om alt annet enn seriøse politiske budskap. Låttitler som Are You Man Enough To Eat My Underwear og Night Out With Dr Evil Eye, sier vel det meste om at dette er musikk som i hovedsak er beregnet på fuktige vorspiel, og ikke over en romantisk middag for to.

EPen inneholder seks låter, der alle bygget over samme 60-talls inspirerte lest. Do The Boogaloo har et internasjonalt snitt over seg, og ryktene sier at tilbakemeldingene fra både norske og utenlandske musikkelskere har vært udelt positive.

Musikken kan kategoriseres som en litt mykere utgave av Gluecifer og Hellacopters. Men selv om Brut Boogaloo kanskje høres litt snillere ut enn ovennevnte, så er det ikke noe negativt med det. Her flommer det over av skarpt gitarspill, glitrende vokalprestasjoner, og ikke minst solide låter med sinnsykt fengende refrenger. Skal jeg plukke ut mine favoritter, må det bli albumets tre første låter, Do The Boogaloo, Sounds Like Silver og Eat My Underwear. Den påfølgende Septic Diver er også en ufattelig tøff låt, mens Steal The King’s Crown mangler det gode refrenget som resten av låtene har, og faller derfor litt ned på lista. Den siste låta på plata, Night Out With Dr Evil Eye, viser igjen at Brut Boogaloo er et imponerende bra band.

Etter å ha hørt igjennom denne et utall ganger, kan jeg tenke meg at Brut Boogaloo sikkert er et utrolig morsomt band å være på konsert med. Så utelukk ikke en liveanmeldelse på Panorama etterhvert.

I mellomtiden koser jeg meg med denne utgivelsen. Noe alle som er glad i ekte rock burde gjøre!

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.