Mission To Mir – The Beat Tornados er seg selv nøkk

Mission To Mir – The Beat Tornados er seg selv nøkk

Med sin karakteristiske surf rock kan dette Oslobandet definitivt regnes som et av landets beste band innen nettopp denne sjangeren. Med særdeles sterk instrumentering, en tilvenning til norsk mytologi og med beina solid plantet i den norske storbyhverdagen har The Beat Tornados gjort en liten perle av en plate. Dessverre er nok sjansene for at de skal oppdages av det brede publikum ikke altfor store, med tanke på at denne plata gis ut på et såpass lite selskap som Flipside. Og det er synd – for disse gutta fortjener gull og grønne skoger som så mange andre i den norske undergrunnen vi har tatt for oss på disse sidene.

Mission To Mir er en morsom og leken plate. De sjangerbrytende nyskapningene er kanskje ikke altfor mye tilstede, men likevel er den spillegleden bandet har nok til å gjøre denne plata til et bevis på alt som er bra med rock’n’roll. Rockfoten går konstant, hodet nikker frem og tilbake og smilet sitter som klistret fra første rille. Dette er ‘good time rock’n’roll’ av ypperste merke.

Nøkken Surfacing er en flott intro til enhver plate; energisk og hektende. Bjørn Haglunds gitarlinjer er klare og spennende og bak ham ligger bandet. Tett opp til ham – dyttende og flyttende. Det hele virker som en vill reise gjennom norske eventyrskoger gjort av et fenderviftende kobbel av solbrune surfere fra California med nese for bråk.

Når de så, rett etter skogsturen, kaprer Griegs fabelmystikk i populærkulturelt gitargrep er det gjort: Smilet sitter og fingrene klimprer lette tak på tastaturet i takt med musikken. Det ser ikke pent ut, men det låter som en solfylt ettermiddag i storbyens grønne lunger. The Griegster er, bortsett fra å være en av de feteste norske låttitlene noensinne, en klar vinner av de mange versjoner vi har hørt av denne store komponisten. Respekt! Og slik fortsetter det, i spor etter spor: The Beat Tornados fanger den hverdagen vi lever i her på berget og smører den inn med amerikansk kioskkultur og norske eventyr. Det er ikke mange som gjør det like bra som disse gutta.

Mission To Mir er ikke ei plate man faller hen til i mørke høstkvelder, men den er en desto sterkere konkurrent til alskens rockband med gitarene under hoftehøyde og elektrisitet i blodet. I august kommer Beat Tornados til ØyaFestivalen. Det skulle forundre meg om de ikke blir en klar hjemmefavoritt denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.