Buddy & Julie Miller – En plate nesten uten feil

Buddy & Julie Miller – En plate nesten uten feil

Det norske publikummet ble først kjent med Julie Miller gjennom sin forbindelse til countrydronningen Emmylou Harris. Hun bidro nemlig med den vakre låten All My Tears til Emmylous album Wrecking Ball. Det selvtitulerte albumet er parets første hvor begge blir likeverdig kreditert.

Dette er tradisjonell amerikansk rock med sterke røtter i countrymusikken, og til tider låter det ikke så ulikt Steve Earle. Her veksles det mellom rå rock (The Rivers Gonna Run, You Make My Heart Beats So Fast) hvor Buddy Miller glimter til med rått og tungt gitarspill til mer sarte countryballader (Forever Has Come To An End) med flotte vokalharmonier av ekteparet. Inn i mellom får vi heavybluegrass(!), som på Little Darlin’ og atmosfærisk blues i Dirty Water.

Det hele har fått en rå produksjon uten fiksfakserier og glattpolering og blir av denne grunn neppe spilt på tradisjonelle coutryradiostasjoner. Som musikalske støttespillere får de hjelp av blant annet Brady Blade (Emmylou Harris), Larry Campbell (Bob Dylan) og Joey Spampinato (NRBQ). Det meste er skrevet av ekteparet selv, men de gjør også sine versjoner av låter av Bob Dylan og Bruce «Utah» Phillips.

Paret har levert en plate nesten uten svakheter, og den vil garantert figurere høyt på min årsliste.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.