Nation Of Two – Mer bra fra Bergen

Nation Of Two – Mer bra fra Bergen

Millpond Moon er et prosjekt Rune Hauge har gående sammen med Kjersti Misje, og som i likhet med Hauges tidligere utgivelser, befester hans posisjon blant de fremste i landet på amerikanskbasert folkmusikk.

Hauges glimrende gitar- og dobrospill og behagelige stemme står utmerket til Kjersti Misjes stemme med utgangspunkt i jazzen. Nation Of Two er en til tider stemningsskapende og varm plate med en rekke utmerkede låter som tittelkuttet, The Memory Of You og I Won’ t med Per Jørgensens trompet som lekende løfter låten flere hakk. Det er nettopp duoens medmusikanter som som gjør at Nation Of Two har blitt en trivelig lytteropplevelse.

Jørgensen er allerede nevnt, og det er på sin plass å nevne de utmerkede musikantene Dag Wolf på steelgitar, Ole Amund Gjersvik på bass og Helge Lilletvedt på tangenter. Disse er alle glimrende medspillere som skaper liv og variasjon i de musikalske uttrykkene, og som redder albumets låter fra en mer anonym tilværelse.

Det er ikke alt ved Nation Of Two som vekker like stor begeistring hos undertegnede. Platen holder ikke hele veien hjem. Blant annet klarer ikke alltid de mer jazzinspirerte låtene helt å engasjere. De kan til tider bli litt for søte i arrangementene sine mens det også savnes et litt mer rufsete uttrykk. Men alt i alt er Nation Of Two et positivt bidrag til den nye bergensbølgen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.