The Wonders Of Fat – Spenstig rock med stort potensiale

The Wonders Of Fat – Spenstig rock med stort potensiale

Men, det har også en sammenheng med bandets interessante rock som, med ett øre til pop og ett til country, klarer å skape et ganske eget sound på The Wonders Of Fat. Deflower makter å gi plata et eget sound, noe som likevel ikke alltid faller like heldig ut, da det til tider skorter noe på låtskriving og arrangementer. Med tanke på at dette tross alt er debuten til disse unge karene, og det at de gjennom The Wonders Of Fat viser at de faktisk våger de å tråkke opp nye stier samtidig som de har et godt blikk for hva som er riktig å gjøre rent musikalsk, fører til at de fortjener en viss oppmerksomhet.

Allerede på åpningssporet setter de en fin standard på sitt materiale. Intro er en fin semi-akustisk låt som med sin boblende vokal og drømmende gitarer gir lytteren en lett inngang til Deflowers verden. Og når vi er inne på det, så er dette en ganske så overraskende og variert verden. Bandet frister videre med frisk indie i Upside Down før de i neste spor faller tilbake til et drømmekomp med flytende tangenter, mens en sommerfull strengelek åpenbarer seg i tittelsporet.

Instrumenteringen til Deflower er ellers teknisk god. De behersker teknikken godt nok til å gi musikken flere dimensjoner. På flere av sporene klarer de endog å gi undertegnede assosiasjoner til et ungt Sister Rain. Hvis Deflower tar tendensen med seg inn i framtiden, skal man ikke se bort fra at de snart stiller med sin egen Ride i løpet av noen år…!

Sluttkarakteren preges av at utgivelsen låter noe ‘uferdig’. Men det finnes likevel mye å glede seg over på The Wonders Of Fat.. Alt i alt er dette en bra debut fra et ungt band som våger. Og med litt trening vil de høyst sannsynlig kunne vokse seg til et spennende bekjentskap etterhvert som de også får modnes musikalsk. Da hjelper det å allerede stå i et mindre besøkt villniss i den norske rockskogen i stedet for langs de mest besøkte stiene. Jeg gleder meg til deres neste skive allerede!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.