Back To Stereo EP – Glimrende sommerpop

Back To Stereo EP – Glimrende sommerpop

Back To Stereo EP består av tre spor som åpner med tittellåten. Og Back To Stereo er en knallsterk og tidsriktig sommerlåt som det er faretruende lett å bli avhengig av. Fine vokalharmonier støtter oppunder et arrangement som bygger seg opp i beste Air-tradisjon, og som når et slags klimaks ved refrenget. Det hele er riktig så fint sammensnekret, og til tross for at likhetstrekk med en viss fransk duo synliggjør seg undervis, gjør Analogue Orchestra dette på et vis som fjerner dem fra kopistemplet slik det som eksempelsvis henger ved britiske Zero 7. Andrelåten, Wednesday Morning, bygger videre på samme lest, men også denne har grunnleggende og elementære trekk ved seg, som gjør den lett å skille fra andre som rir på Moon Safari-bølgen. Sistesporet bærer den sjarmerende tittelen Microwave Love, og er en instrumental som stiller like sterkt som de to førstnevnte låtene.

Analogue Orchestra synes å være i besittelse av det lille ekstra som skal til for at låtene deres klamrer seg fast hos lytteren. Vi skal ikke lengre tilbake enn til de to singlene det eminente Oslobandet Boy slapp i fjor for å finne tilsvarende kvaliteter her til lands. Sånn sett er altså Analogue Orchestra bare siste skudd på det etterhvert så storvokste og imponerende norske muskktreet. Og dersom verden har tenkt å begynne å oppføre seg litt rettferdig snart, må den gjerne starte ved å gi et eller begge av disse gruppene litt starthjelp i form av velfortjent salgssuksess og høye listeplasseringer i inn- såvel som det store utland.

Back To Stereo EP er kanskje ikke nok til å utrope Analogue Orchestra til landets største nye pophåp, men følger de opp tråden på debutalbumet som etter planen lander i en platebutikk nær deg i september, kan trønderduoen få et godt fotfeste i et marked som det ellers er vanskelig å markere seg i.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.