Busta Ofte EP – Interessant dialekt-ragga

Busta Ofte EP – Interessant dialekt-ragga

EP-en består av to raggalåter og en reggaelåt. De to første har skikkelige harde rytmer som kjennetegner raggaen. Busta Ofte har en mørk og kul stemme, og stilen ligner Bounty Killer. Toastinga hans er kul, og han kommer med helt greie tekster. På Busta Ofte går refrenget slik: «Han Busta kalles ofte for skurken / Busta rim og busta av purken / Æ e tebake med det riktige stoffet, mann / Reinspikka ragga fra hip hop hoffet mann». Hopp Opp er oppfordring til å slå seg løs på dansegulvet. Begge låtene er bra, men Busta Ofte er det beste kuttet av disse to. Tredjelåta, Kjemikalia, er en mer standard reggaelåt som varer i bortimot ti minutter. Temaet omhandler narkotika, hvor Busta Ofte skal lære «tenåringan». Som han sier: «Kjemikalia har uante represalia / Gi faen i det mann, Det e farlig sant!».

Ragga på norsk er en interessant idé. Busta Ofte EP er verdt å få med seg, selv om ikke rytmene hele tiden er helt på topp. Som første offisielle norske raggautgivelse lover det likevel virkelig bra. Se opp for Busta Ofte i fremtida…

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.