Can Our Love… – Fint produkt fra et fint orkester

Can Our Love… – Fint produkt fra et fint orkester

Etter å ha utarbeidet låtene til Can Our Love… på en helt ny måte enn de har hatt for vane å gjøre, er det et mer spenstig og utadvendt orkester som nå dukker opp. Der de tidligere stilte med ferdigskrevne låter når de gikk i studio, har de nå våget å gjøre ting på en mer kollektiv måte og skriver låtene sammen.

Musikken til Tindersticks er aldri hard eller uslipt. Med et varmt sound som grunnlag for melodiene, har britene lagt ut et sikkerhetsteppe som luller lytteren inn i en trygg kokong på samme måte som amerikanske Lambchop gjør. Dette er trist og lei musikk, men uten at den verken blir skummel eller ufin. Can Our Love… er nattmusikk. Eller soul for viderekomne om du vil.

Det er mange faktorer som er med på å gjøre dette til en virkelig god plate. En av disse er den selvfølgelige crooner-sangeren bandet har i Stuart Staples. Med en stemme som formelig renner av tårevåt melankoli, forteller han om triste skjebner i triste byer. Han når de strengene som rører hjertet. Det er også flere elementer som bidrar til å gjøre Tindersticks til et dykrig band. Blant annet den fullendte orkestreringen av strykere, blåsere og gruppas late sound, som bare unntaksvis gjør noe spesielt ut av seg. Hør bare på gitarjobbingen til Fraser på Tricklin’.

Etter en rekke virkelig gode utgivelser, har Tindersticks også klart å skape seg et forventningspress til denne platen. Noe de klarer å utløse på en behersket og beroligende måte. Bandet fortsetter den utviklingen man har hørt fra dem siden de startet for ti år siden, mens skriveprosessen de har begynt å benytte seg av makter de også å gjenskape mye av den gløden som gikk tapt på forrige plate.

Likevel når ikke denne plata helt opp til stjernehimmelens fjerneste stjerne. Og dette er ikke på grunn av svakheter på Can Our Love…, men heller i sammenligninger mot deres eldre materiale. Tindersticks har etterhvert blitt et såpass sterkt orkester at det er stadig mindre som skiller deres plater fra hverandre, og jeg klarer ikke fri meg fra tanken om at deres to første plater vil bli stående som mer bevitnede plater enn deres nyeste dokument.

Dette britiske bandet er, og har alltid vært, et hyggelig bekjentskap for de som elsker den varme, triste rocken. Den musikken som rører hjertet foran nakkeslengen. Med Can Our Love… har Tindersticks levert atter et prdukt som kan være god hjertemedisin i de timene man er litt blå til sinns.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.