Jennie Bomb – Jenter på jakt

Jennie Bomb – Jenter på jakt

Jeg hadde gleden av å se Sahara Hotnights live for en stund siden, da de var i Oslo for å promotere sin debutskive. Deres eksplosive energi på scenen koblet med en titalls glitrende rocklåter gjorde susen for de oppmøtte på So What! denne kvelden. Gruppas hardtslående rock har flere ting til felles med legendariske jenteband fra statene, som for eksempel The Runaways eller Sleater-Kinney, men de klarer likevel å låte som Sahara Hotnights.

Det er særs vanskelig å hindre rockfoten å trampe takta fra låt en på denne glitrende plata. Det låter rett og slett fett! Det høres for denne anmelderen ut som om de henter mye av livskrafta fra samme kilde som de svenske pøbelrockerne i Backyard Babies, noe som virker særlig klart i platas andre spor, On Top Of Your World.

Det fineste ved Jennie Bomb er bandets låtsnekring. Man kan fråtse i umiddelbare refrenger og glitrende melodier og plata sitter som et skudd så snart man trykker ‘play’. Det mangler ikke på favorittspor her; man blir hekta allerede etter første gjennomhøring og gleder seg til å komme ut på veien og sette foten hardt på gasspedalen og ikke slippe opp før man er langt, langt vekk.

Problemet til lytteren når man hører Jennie Bomb må være at man kan få en overdose av disse jentene. Det blir kanskje for mye på en gang! Dette er en type plate som det egentlig burde være forbudt å gi ut like før sommerferien. Samtidig er den som skapt for de glade feriedagene med sin høyt energiske rock, fengende melodilinjer og rocka trøkk!

Men, Sahara Hotnights trenger ikke nødvendigvis rocke like hardt og rett frem hele tiden. På Whirlwind Reaper roer de ned og prøver heller å forføre ørene med rolige riff, skjørt pianospill og vinglende gitarlinjer. Men i det du setter deg til ro og lener deg tilbake i stolen, er de tilbake med fullt gitarøs i Fall Into Line, med godt, gammalt punkdriv.

Det er bare å innse at svenskene har gjort det igjen. De drar band etter band frem fra ermet, og ingenting tyder på at det tar slutt med dette. Flere av denne anmelderens favorittplater dette året kommer fra den andre siden av grensa (Håkan Hellström, Silverbullit og The Soundtrack Of Our Lives), og nå returnerer de attpåtil med det feteste jentebandet i Skandinavia!

Sahara Hotnights har siden midten av april vært ute på turne med amerikanske The Donnas, og i sommer skal de ut på en sommerturne i Sverige. La oss håpe de legger til noen dager i Norge på den konsertplanen. Are you happy now? Ja, definitivt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.