Natalie Somewhere – Som skapt for USA

Natalie Somewhere – Som skapt for USA

Natalie Somewhere EP er likevel ikke Peels første utgivelse. For to år siden gav de ut sitt første og egenfinansierte album som blant annet førte til at musikkprodusentene i Petre fanget interesse for bandet. Videre er Natalie Somewhere EP en forsmak på hva publikum har i vente fra enda et lovende norsk band med stort potensiale.

Det første som slår meg ved gjennomgang av Natalie Somewhere EP er låtenes utvilsomt store hitpotensiale. Det låter umiskjennelig amerikansk rock av nyere dato, men samtidig både friskere og mer gjennomtenkt enn hva som er tilfellet for gruppens amerikanske kolleger i grupper som Fountains Of Wayne og deres Edel-kolleger The Goo-Goo Dolls. Peel tar sats, og bør med sin friske poprock kunne få et gjennomslag i det vanskelige amerikanske markedet hvor to andre norske band (Babel Fish, The Getaway People) ikke lyktes helt til tross for mange antydninger fra flere hold. Peel har til sammenligning flere originale særtrekk enn de overnevnte, og når de samtidig har bedre låtmateriale på lager bør de derfor kunne nå lengre.

Platas to første spor, Natalie Somewhere og Breathe, er de som skiller seg tydeligst ut med størst potensiale til radiospilling. Sistnevnte har allerede vært på spillelistene til Petre, og er en frisk rocker med mye energi og et smittende refreng. Tittelsporet er mer jordnær i sin form, men intet mindre en herlig poplåt av kjent klassisk merke. Tredjesporet Bellyaches & Candy er enda en frisk energisk poprock-låt, og løfter Peel ytterligere et hakk. Her vises det helt tydelig hvordan dette bandet går sine amerikanske kolleger i sømmene og skaper stemninger som med et visst forarbeid fra selskapets bakmenn vil kunne nå langt. Særlig kan dette kunne bli en realitet i i USA, hvor gruppens produsentduo Adam Kviman og Brian Sperber har hatt suksess før med henholdsvis Eagle Eye-Cherry og Dinosaur Jr., Live, Patti Smith og Everclear. Avslutningssporet på denne EPen er en akustisk versjon av Everlive, som er innspilt i forbindelse med Bakrommet på Petres Kaliber, befester at Peel definitivt også har et godt tak på den gode popmelodi.

Alt i alt består Natalie Somewhere EP av fire sterke og selvstendige spor som indikerer at Peel kan bli en norsk hitmaskin av dimensjoner dersom de fortsetter i samme segment på albumet som kommer senere i høst. Ikke minst bør noen sørge for å servere Peel til amerikanske lyttere, for dette er utvilsomt noe av det sterkeste Norge har kommet opp med når man tenker amerikansk poprock-tradisjon.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.