Songs In A Minor – Alicia from Wonderland?

Songs In A Minor – Alicia from Wonderland?

Songs In A Minor er en samling låter som Alicia Keys har jobbet med i en årrekke. Noen har hun sågar jobbet med siden hun var fjorten(!) år. Det er åpenbart at jenta har et talent for å snekre låter. Særlig er Fallin’ og A Woman’s Worth to eksempler på at hun har en god del mer å vise til enn Destiny’s Child og deres likesinnede. Alicia tar tak i den modne sjela i svart musikk og prøver å gjenskape fordums glanstider.

I stor grad lykkes hun også gjennom sine forsøk. Og med hjelp av Jermaine Dupri og tidligere Arista-sjef Clive Davis, låter det til tider riktig uvanlig friskt av hennes sterke stemme og flotte melodier. Det svinger ellers godt av de sytten sporene på denne plata. Man skal ikke se bort fra at hun etterhvert kommer til å bli en artist på høyde med Kelis eller Macy Gray. Men hun har fremdeles et stykke igjen på før hun har nådd fram til dronningens trone.

Men, alt er likevel ikke bare en dans på roser.Songs In A Minor låter ofte både kald og overprodusert. Det er undertegnedes mening at hun hadde tjent på et mer analogt lydbilde med mer rusk i maskineriet. Med melodiene og orkestreringen Alicia Keys fremviser på sin debut, er det klart at den unge piken har mye å gå på. Men med tid og stunder kan hun raskt bli årets soulprinsesse. Da er det synd at mye av hennes sjarm tas av dage av den kalde studiolufta. For sjarm har denne unge musikeren definitivt mye av i tillegg til en sterk stemme som tåler å bære soulen på sine skuldre.

Alicia Keys’ inspirasjoner skinner til tider gjennom (Aretha, Prince og Roberta Flack), men hun klarer å holde seg såpass i skinnet gjennom Songs In A Minor at hun beviser at hun har mye å glede oss med i fremtiden. Alicia er definitivt ikke i Kansas lenger – nå ligger eventyrlandet framfor hennes føtter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.