Takes & Mistakes – Lett å like

Takes & Mistakes – Lett å like

whopper synes nemlig å ha klippekort på kanalens playlister. Ikke før er vårens friskeste og deiligste radiosingel Listen Lennon fordøyd, før kvartetten er tilbake på kanalens A-liste. Denne gang gjelder det den like friske, men noe mer kraftfulle (This Is Not A Song). Begge er å finne på gruppens etterlengtede oppfølger til den selvfinansierte debutplata Let’s Make Sounds fra 1999.

Med Takes & Mistakes befester whopper seg som et navn det er vel verdt å bite seg merke i. Enten du bare har sans for fengende og frisk popmusikk eller foretrekker lekne tekster av et band som regelrett oser av spilleglede, får du tilfredsstilt dine behov her. Et spor som Listen Lennon handler for eksempel om en samtale mellom Lennon og McCartney fra hver sin, eh, dimensjon, mens sunnmøringene flørter med «oh-hooh»-koringen fra Blurs Song 2 i platas herlige avslutningslåt Twentysomething. Arrangementer og instrumentering kan innimellom tyde på at whopper har hentet inspirasjon i alt fra klassisk The Beatles til The Cures muntreste form for melankoli. De to nevnte radiosinglene er videre begge ypperlige eksempler på at det står godt til med norsk popmusikk for tiden, mens whopper ellers har fylt opp andrealbumet sitt med mange lekne låter av samme standard. Albumet skulle opprinnelig ha kommet rundt påsketider, men har av forskjellige grunner blitt utsatt (det franske selskapet Palipres Records gav dem blant annet en lisensavtale som ikke ble fulgt opp, red.anm.). Men det gjør lite fra eller til, for Takes & Mistakes er en god kandidat til tittelen «det ultimate soundtracket for sommeren 2001».

Albumet er i seg selv verken banebrytende eller merkverdig originalt, men når Takes & Mistakes inneholder et suverent låtmateriale hvor den gode popmelodi er satt i fokus som her, blir resultatet nærmest smittsomt sjarmerende, og bortimot umulig å ikke falle for. Med Bjørn Ivar Tysse og Geir Luedy fra Chocolate Overdose som medproduserter, har whopper dermed levert et av sommerens sterkeste norske album så langt

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.