Ten New Songs – Vakkert fra maestro Cohen

Ten New Songs – Vakkert fra maestro Cohen

Åpningssporet på Ten New Songs; In My Secret Life, tar som den naturligste ting i verden direkte opp tråden der forgjengeren slapp i 1992. Som om verden har stått stille mens Leonard Cohen livnærte seg som munk i et amerikansk kloster.

Til glede for sin trofaste tilhengerskare, har han ivaretatt forføreren i seg og leverer atter et helstøpt album som garantert vil knuse flere generasjoner kvinnehjerter verden over. Sannsynligvis også en del menns.

For det finnes ingen over, og knapt nok noen ved denne mannens side når maestroen er i storform slik han er det her. Ten New Songs (hvilken fantasifull tittel forresten) består av ti melankoliromantiske og typiske Cohen-låter av beste merke.

Tekstmessig er kanadieren, som vanlig, i en klasse for seg selv og serverer modne og velformulerte strofer om kjærlighetens mange mysterier. Gjerne med en sorgfull undertone. Slik som i That Don’t Make It Junk, som tar for seg den sjelesørgende mannen som henter mot i flaska: «I fought against the bottle / But I had to do it drunk / Took my diamond to the pawnshop / But that don’t make it junk».

Leonard Cohen er og forblir en mester innenfor melankolsk voksenpop. Og i hans tilfelle er det forhatte begrepet alt annet enn negativt ladet. Ten New Songs har blitt en uimotståelig vakker plate som det ikke er mulig å mislike. Selv ikke de til tider litt for pompøse åttitallsarrangementene klarer å ødelegge det positive helhetsinntrykket.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.