Warriorz – Ustoppelige M.O.P.

Warriorz – Ustoppelige M.O.P.

Duoens kjennemerke har alltid vært deres alltid frempå illsinte holdning og hardcorestemmer (noter kallenavnet «The Firing Squad»). Opp gjennom årene har M.O.P. fått god hjelp av gogutten DJ Premier, som har levert kremen av beats i over to tiår for artister som Jeru Tha Damaja, Krs-One, Jay-Z, Freddie Foxx og selvfølgelig Gang Starr. M.O.P. har lenge prøvd å slå igjennom, men har vært litt uheldige med promotering og lignende. Men med singelen Ante Up fikk de til slutt sitt kommersielle gjennombrudd.

Warriorz åpner i beste M.O.P.-stil, med DJ Premiers treffsikre produksjon og guttas illsinte adlibs. De har også fått god hjelp av den relativt ukjente produsenten Fizzy Womack, blant annet i Welcome To Brownsville, Nig-Gotiate, og singelen Cold As Ice. Sistnevnte er forøvrig også albumets sterkeste kutt. Ellers har de produsert en låt selv, G-Building. Resten av produksjonen står Mahogny, Nottz & DR Period bak. Produksjonen på dette albumet er ellers svært bra og veldig gjennomført. Både DJ Premier og resten av produsentteamet har klart å lage låter som passer Billy Danze og Lil’ Fame perfekt.

Spesielt DJ Premier er i storform, og med tanke på at han har levert en del halvgodt materiale det siste året, er dette et godt tegn. Hitlåten Ante Up har fått en liten forandring på albumversjonen, hvor den irriterende Funkmaster Flex har lagd en intro hvor han preiker en masse piss. Han er nesten like irriterende som DJ Clue, som når han skriker » ClueClueClue» annenhvert sekund. Men så fort Funkmaster Flex blir ferdig, starter fyrverkeriet med en av årets mest aggressive rapbeat-låter. Warriorz anbefales altså ikke for bilister og personer med aggresjonsproblemer, men funker ellers like bra på klubber hver gang. Det seg være om folk er edru eller bananas.

Den høye temperaturen holdes videre ved like gjennom hele albumet. Der hvor instrumentalen inviterer til litt rolige takter, skrur gutta opp tempoet ytterligere med sine sinte utbrudd. Vokalmessig har M.O.P. fått hjelp av Teflon, Busta Rhymes, Remy Martin, Product G&B, Funk Flex og Lord Have Mercy. Sistnevnte ble for en stund siden kastet ut av The Flipmode Squad, og er nå offisielt det tredje medlemmet i Mashed Out Posse.

Warriorz er absolutt et album som man bør skaffe seg, hvis man da ikke allerede har det i samlinga. Det er på samme høyde som både debuten og andrealbumet, og vil ihvertfall fortsette å gå flere runder på platespilleren til denne artikkelforfatteren.

M.O.P. er i dag aktuelle med flere prosjekter, blant annet soundtracket til the Training Day med Denzel Washington. De er i tillegg spesielt etterspurte når det gjelder allstar-remikser av klubbhits som Bad Boy For Life, Simon Says og andre. De har og gjort en låt med vår egen Tommy Tee for et år tilbake, og besøker faktisk Oslo allerede i kveld, 22. oktober, hvor de skal holde konsert på Rockefeller.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.