Alive 1997 – Sjeldent vellykket liveplate

Alive 1997 – Sjeldent vellykket liveplate

Opptakene er gjort under en konsert duoen holdt i Birmingham i november 1997, samme år som det banebrytende debutplata Homework dukket opp. Derfor er også materialet som finnes her hentet fra samme periode. Og på Alive 1997 leker Daft Punk seg mye, og strekker låtmaterialet til det maksimale. De makter å tilføre de ellers så fengende komposisjonene sine en masse ekstra elementer som ikke finnes i studioversjonene. Det merkes helt tydelig at det må ha vært en ekstatisk kveld for de som var tilstede under konserten opptakene er hentet fra. Lyden er det heller ikke mye å utsette på.

Det viser seg at den elektroniske klubbmusikken er minst like velegnet for utgivelse i liveformatet som et hvilket som helst Guns’n’Roses eller Rolling Stones. Alt i alt er Alive 1997 et fengende flott livealbum, uansett sjangertilhørighet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.