Dark Days, Bright Nights – Redneck-hip hop på sitt beste

Dark Days, Bright Nights – Redneck-hip hop på sitt beste

Men Bubba Sparxxx har også fått svært god hjelp fra andre kanter på sitt første album. I tillegg til nevnte Timbaland har Organized Noize fra Outkast også bidratt til at den komplette produksjonen har vært i gode hender.

Plata starter med den helt sinnsyke låta, Ugly. Her har Timbaland tatt i bruk et banjosampel, som blir backet opp av koring, heftige synther og mannens særegene trommeprogrammering. En annen genistrek med låta er at han har mikset Missy Elliotts Get Ur Freak On inn i sluttpartiet av låta. Videre følges plata videre opp med godlåtene Bubba Talk og Lovely, som begge er av samme høye standard som hitsingelen Ugly.

Timbaland har ellers skreddersydd Bubbas låtmateriale, som inneholder masse sløye funk- og bluesriff, koring og strykere – samt rauting fra kuer(!). Produksjonen passer Sparxxx’ «tjukke» Sørstatsdialekt og stil perfekt. Sammen gjør de Get Right, Open Wide og Twerk A Little til ytterligere tre høydepunkter på albumet. Organized Noize og Fat Shan gjør også en god jobb med låter som Bubba Sparxxx og Regardless, men det er likevel først og fremst Timbaland som komplimenterer Bubba Sparxxx aller best.

Dark Days, Bright Nights bærer preg av den gode kjemien som må ha eksistert mellom Timbaland og Bubba Sparxxx i tilblivelsen av produktet. Sammen har de ihvartfall laget et årets mest interessante album; et som attpåtil overgår det meste som kommer fra «dirty south».

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.