I’ll Come Back And Love You Forever – Kapabel Abel

I’ll Come Back And Love You Forever – Kapabel Abel

Umiddelbart er det livsglede som slår meg som det ene ordet som best beskriver denne plata. Fra åpningssporet You Are Beautiful – en industriell poplåt hentet rett ut fra et skipsverksted i glansdagene til norsk skipsindustri – til avslutningen, nydelige Stay Crazy – hvilket er nettopp det Morten Abelforblir; herlig sprø – flommer følelsen av lutter og ektefølt glede over å lage musikk mot lytteren.

Abel leker seg med lyd, og et annet fellestrekk mellom mange av låtene er en maskinmessig rytme. Men mest av alt er det hans stemme, som så glitrende formidler sinnsstemninger, som skinner igjennom på denne plata. På tittelsporet er det nesten så man kjenner isbitene gli nedover ryggtavla.

Plata er en fin miks av rene poplåter med refreng som ikke bare tar ørene til fange, men holder de som gisler og krever én million i løsepenger. Som i You Are The One Lalala og Died In Germany, og de mer vare kjærlighetslåtene Don’t Forget Me og Dude Of All Dudes. Abel er kapabel, ingen tvil om det. Dette er en av årets norske plater.

Stian Skaar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.