Too Close To Heaven – The Unreleased Fisherman’s Blues Sessions – Interessant tilbakeblikk med The Waterboys

Too Close To Heaven – The Unreleased Fisherman’s Blues Sessions – Interessant tilbakeblikk med The Waterboys

Disse ti låtene gir et interessant inntrykk av The Waterboys’ forvandling fra rockband til folkemusikere, men holder likevel ikke originalalbumets nivå.

Innspillingene stammer fra første del av arbeidet med Fisherman’s Blues, et album det tok to år å spille inn. Mye av musikken her minner vel så mye om This Is The Sea som om Fisherman’s Blues, men innflytelsen fra gospel og ikke minst blues er mye sterke på disse innspillingene enn på noen av de andre Waterboys-platene. Nærmest lydbildet fra Fisherman’s Blues er nok Good Man Gone (i en innspilling fra 1991) og versjonen av A Home In The Meadow (Greensleeves).

Det finnes perler her. Det majestetiske tittelkuttet og den like gripende Lonesome Old Wind er Waterboys bortimot sitt aller ypperste. Higher In Time er her ute i sin tredje versjon, og det uten å ha vært på et ordinært album. Ellers er det ikke til å komme unna at en del av materialet her ikke er på nivå med bandets øvrige åttitallsproduksjon. Men som en dokumentasjon på hva The Waterboys drev med i studio disse årene er albumet absolutt vellykket, og disse sangene fortjener definitivt å bli utgitt.

På slike utgivelser er det vanlig at innspillingene er pyntet på i ettertid. Slik er det også her. Både vokal og instrumentpålegg er gjort i forbindelse med utgivelsen. Men det er gjort på en veldig ryddig måte, i og med at alle endringer er beskrevet i coveret. Coverheftet er for øvrig svært godt utført, med et essay om innspillingene, samt fyldige kommentarer fra Mike Scott om hver enkelt låt.

I sum er albumet en nødvendighet for den som har et forhold til The Waterboys fra før. Nybegynnere bør nok se seg om etter andre steder å starte.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.