Trøbbel – Ingen vanlig trøbbelmaker

Som seg hør og bør i Bjørn Torske-sammenheng, er også denne platen fullpakket med spor som bærer snodige titler: Knekkebrød, Bobla, Knas, Trøbbel På Taket, Møhlenpris, Oppi Ura, Brus og singellåten Hard Trafikk er bare noen av dem som understreker at mannen utvilsomt må ha stor sans for humor.

Når vi kommer til det rent musikalske, viser Torske enda tydeligere tegn på at den humoristiske undertonen er godt ivaretatt og videreført fra tidligere bragder han har bak seg som DJ og platesnurrer. På samme tid serverer Torske musikk som i og for seg også står godt til låttitlene.

Åpningsstrofene i første spor Knekkebrød, knitrer og knaker eksempelvis på en måte som gjør navnet berettiget. Det er også forståelig hvorfor neste spor er døpt Bobla, som er en dub-sak med masse fine rytmer i bunn. Og slik fortsetter det gjennom platas i alt tolv nye spor. Låtutvalget spenner ellers over flere varierte temaer, og understreker at mannen har full kontroll over sine gjøremål, enten det er snakk om elektronisk house, dub eller funky ambiente technorytmer.

Men framfor noe skjønner man hvilket talent som ligger skjult i Bjørn Torskes sinn når han tar for en gangs skyld bestemmer seg for å gi ut egen musikk.

Alle som bor i Bergen og vært på klubbkonseptet Kennel, som med jevne mellomrom finner sted på nattklubben Agora, vet hva mannen er god for når det gjelder å mikse andres materiale. Det blir derfor litt ekstra interessant når han gjennom et helt album får frie tøyler til å gjøre noe konkret med egenkomponerte låter.

Alt i alt er dette atter et bevis på hva som rører seg på klubbfronten innenfor det bergenske musikkmiljøet. Tellé-labelen står atter en gang bak en utgivelse som har alt som skal til for å sette spor etter seg.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.