Versus – Quiet is the old new

Versus – Quiet is the old new

Det første slående trekket ved gjennomgang av Versus, er at låtene har blitt tilført arrangementer som oppdaterer og forfrisker duoens lavmælte viser. Kings Of Convenience fremstår likevel ikke som et nytt funn for dansegulvet på de hotteste klubbene. For selv om mange kledelige rytmer har blitt pakket rundt Toxic Girl, Winning A Battle, Losing The War, Failure og alle de andre KOC-perlene, er det likevel ikke snakk om en ny discosamling. Til det blir resultatet litt for chill out. Med anerkjente folk som blant annet Röyksopp, Erot, Andy Votel og Ladytron bak spakene, har Versus derimot blitt et annerledes og svært så interessant Kings Of Convenience-album som viser at duoen fungerer godt i andre settinger enn den publikum hittil ha vendt seg til. Sånn sett kan denne remikssamlingen fungere som en god pekepinn på hvilken retning duoen kan velge for at ikke fansen skal miste interessen når de går lei de akustiske låtene som preget debutplata Quiet Is The New Loud.

Aller best fungerer det når remikserne våger å omdefinere låtene totalt, som i Ladytrons svært så elegante remiks av Little Kids. Her tas lytteren med på reise tilbake til den industrielle synthalderens barndomsdager (som fant sted omtrent når syttitallet ble til åttitall), hvor Kings Of Convenience med ett høres ut som en ny utgave av Fad Gadget eller Cabaret Voltaire. Men her finnes også mye annet som gjør seg godt i remikstapning. Röyksopps omskaping av åpningssporet I Don’t Know What I Can Save You From, Riton’s Über Jazz Mix av The Girl From Back Then og singelversjonen av Failure gjør seg alle spesielt godt. Vi skal heller ikke glemme Gold (For The Price Of Silver), som er et resultat av et samarbeid mellom KOC-gutta og avdøde DJ Erot (alias Tore A. Krokenes, som albumet forøvrig er dedikert til). Denne var også et av høydepunktene på Tellé-samlingen fra i fjor, som den gang under betegnelsen Tore, Erlend & Erik.

Versus inneholder så mye godsaker at det absolutt er forsvarlig å samle materialet på en egen utgivelse, selv om det er vanskelig å godskrive dette som et offisielt album. Noen av miksene er utgitt på singler og i andre sammenhenger tidligere, mens andre versjoner er nye for anledningen. De fleste låtene finnes forøvrig i sine originalversjoner på duoens debutalbum. Her får du med andre ord en fin tilleggspakke som viser andre sider av den etterhvert så anerkjente og berømte bergensduoen. Du får med andre ord gull til prisen av sølv, om du vil: «Run along to the rhythm of the song // Let’s go and watch the sunrise / Over London Bridge / Over Golden Gate / Og Puddefjordsbroen»!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.