Sweet Showers Of Rain – Modernisert gitarblues

Sweet Showers Of Rain – Modernisert gitarblues

Årets utgivelse, Sweet Showers Of Rain, følger forsåvidt opp tråden fra Soul Of A Man. Bare med utvidet bruk av moderne teknologi. Rendyrket blues er det en stund siden Knut Reiersrud har spilt, i hvert fall i platesammenheng. Musikken har riktignok røtter i blues og annen svart musikk, men jeg har en mistanke om at bluespuristene i Halden Blues- og Am-Car Club ikke sånn helt uten videre vil akseptere denne platen. Synd i grunnen; for Sweet Showers Of Rain har blitt et helt ålreit album.

Reiersruds musikk kler den nye moderne innpakningen godt, og det meste fungerer glimrende på denne plata. Slik som i de fleste av mannens instrumentaler, samt i vokallåtene Giving Up, Jumpin’ Judy og de mer tradisjonelle låtene Motherless Children og Reap What You Sow. Tittellåten er jeg derimot ikke like sikker på. Den blir litt anmassende og voldsom etter denne anmelders smak.

Samplinger av blant annet Howlin’ Wolf, Texas Alexander og Lightning Slim er delikate. Loops og rap fra indisknorske Sampsaya likeså. Dessuten synger Knut Reiersrud selv bedre enn han har gjort på lang tid. Platas beste spor blir likevel instrumentalen Down On Me, som inkluderer samplinger av Doc Reed og Rev McGee. Aldeles nydelig, spør du meg. Resten av låtmaterialet fungerer ikke like godt, men befinner seg likevel langt fra bunnivå. Dette var slett ikke verst, Knut!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.