Burning Rubber – Stilsikkert og hardtslående

Burning Rubber – Stilsikkert og hardtslående

Det som redder Burning Rubber fra den sikre middelmådighet, er tittelsporet som er på nivå med de beste fra norske såvel som utenlandske utøverne av denne formen for rock presterer. Med et standhaftig og stilsikkert uttrykk, legger The Carburetors seg flatt på gassen, og flerrer uredde avgårde over rillene.

Selvfølgelig er det ikke bare bra å ligge så nær opptil sine inspirasjoner i uttrykk som i dette tilfellet, men når det hele bæres frem med en spilleglede og stil som her, må man bare glemme fordommene og heller kaldstarte rockfoten og nakkevirvler umiddelbart.

Dessverre er B-siden Fast Forward Rock’n’Roll kun en kjedelig skygge av hovedlåten, og bør glemmes av bandet så snart som mulig. Denne har verken riffet eller energien som spores på A-siden. I stedet blir dette en real nedtur, noe som er litt synd, da utgivelsen som helhet kunne blitt en reell klassiker av de sjeldne innenfor sitt format.

The Carburetors har med Burning Rubber vist et klart potensiale. Men, som med Silver før dem, har de enda en del å gå når det gjelder låtskriving. Det vil ikke holde med bare riff og høyt volum dersom bandet har planer om å holde det gående fremover. Ihvertfall ikke i denne allerede overfylte rocksjangeren. Men, dersom de eventuelt makter å servere en langspiller med låter på høyde med Burning Rubber, kommer denne anmelder klart til å stille seg først i køen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.