Greatest Hits Volume 2 – Ujevn samling

Greatest Hits Volume 2 – Ujevn samling

Her kommer til dels tydelig frem at Madonna hadde gått tom for gode ideer, før hun gjorde sitt formidable og beundringsverdige comeback i 1998, da det kun er låtene herfra og utover som er verdt å samle på.

Sånn sett var «Greatest Hits Volume 1»; The Immaculate Collection, en bedre samleplate enn hva GHV2 har blitt. Visst finner man på denne Madonnas aller beste låter, som alle stammer fra hennes to beste album (Ray Of Light fra 1998 og Music fra 2000). Men tatt i betraktning at GHV2 også er fylt opp med en rekke andre, og heller svake, singelutgivelser fra nittitallet, taper samleplaten sett under ett mye på at dette «fyllstoffet» er inkludert. Disse bidrar kraftig til å senke helhetsinntrykket.

Til tross for nedturen med og rundt Erotica (1990), står Madonna fremdeles som en av de største kvinnelige musikkikonene verden har sett. På sitt beste er hun verdig å tituleres som en ekte dronning, noe som på denne samleplaten kommer best til uttrykk i låter som Frozen, Ray Of Light, Don’t Tell Me, What It Feels Like For A Girl, Drowned World / Substitute For Love og Music. Kan kanskje også tilføye Beautiful Stranger, hentet fra soundtracket til Austin Powers II – The Spy Who Shagged Me. Platas resterende åtte spor er alle uvesentlige pausesignaler, fra en ellers stor og uvanlig talentfull artist.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.