Indecent Proposal – Superprodusentens middelmådige partyalbum

Indecent Proposal – Superprodusentens middelmådige partyalbum

Timbaland er en av musikkbransjen mest spennende og innovative produsenter, som skiller seg ut i mengden med sin helt spesielle produksjonsstil. Blant mannens store bragder finner vi Get Ur Freak On, Big Pimpin’, Try Again og Ugly. Sammen med rapperen Magoo er han nå ute med sitt andre album, Indecent Proposal.

Timbaland & Magoo har samlet flere celebre gjester til sitt andre album. Artister som Jay-Z, Ludacris, Twista, Mad Skillz og avdøde r’n’b-dronning Aaliyah bidrar alle på plata. Et problem med gjesteartister har ofte vært at de gjør albumet overflødig. Men i dette tilfellet bidrar gjesteartistene til å dra intrykket opp.

Grunnen til det er Magoo. Han låter til tider som om noen har knust juvelene hans med to store mursteiner. Stemmen han høres ut som ti kastrerte munker i allsang, og tekstene hans holder standarden til en pensjonist som er sterkt rammet av alzheimer. Han prøver å høres tøff ut, men lykkes ikke helt.

Timbaland derimot, gjør på sin side en svært bra jobb. Hans særegne «hi-hat»-influerte trommeprogrammering og finurlige bruk av samples og liveinstrumenter fungerer til tider svært bra. Det er langt fra hans beste arbeid, men låter som All Y’All, Party People, Indian Carpet og Considerate Brotha viser litt av mannens enorme talent. Han bidrar faktisk også bak mikrofonen, selv om det er bak spakene han egentlig hører hjemme.

Magoo er faretruende nær i å ødelegge dette album, men gjestene og Timbalands utsøkte produksjon redder heldigvis det hele til slutt.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.