You Can Make Your Own Experiences – Sårt og elektrisk

You Can Make Your Own Experiences – Sårt og elektrisk

Hippotrip ble raskt en positiv overraskelse, for dette er utvilsomt et interessant band som i form av You Can Make Your Own Experiences har levert en fin debut-EP. Riktignok finnes her ting som kan rettes på i flere av sporene. Men det er likevel inspirerende å oppdage et såpass ungt band som har klar visjon for sitt eget sound. Det er vanskelig å plassere umiddelbare referanser på bandet, men de står snarere frem som seg selv. Noe som i seg selv er et positivt trekk.

Det er likevel mulig å trekke ut elementer fra låtene deres som drar til seg referanser så langt tilbake som til de amerikanske lydbildene som var å spore hos et tidlig R.E.M, via det distanserte lydbildet til Velvet Underground, og frem til den britiske nittitallsrocken. Men helhetsinntrykket låter likevel som Hippotrips eget. Og det redder bandet fra de verste blemmene, selv om de ikke alltid klarer å bære dette eget uttrykket helt i mål gjennom låtsnekringen sin.

Det er først og fremst i detaljene det enda låter noe uslipt og uforløst. Det virker heller ikke som om vokalen sitter helt slik den skal , den blir litt for tynn for det elektriske lydbildet bandet ellers legger opp til. Noe som spesielt er tydelig på et spor som Firing At Yourself. Og når man også oppnår en nærmest monumental rytmeseksjon, skaper denne en litt for stor kontrast til vokalen. I tillegg er noen av overgangene litt skjærende. Ikke på en lo-fi måte, men snarere på et litt uferdig vis.

Men disse inntrykkene rettes likevel opp av helheten og visjonen bandet synes å ha. Hippotrip har klart å finne fram til et overblikk i musikken sin som mange større band bør misunne dem. Med noen flere låter som System Failure i kofferten, samt en bedre bearbeiding av detaljene, skulle det ikke forundre undertegnede at Hippotrip snart spiser kirsebær med de store. God fornøyelse og velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.