This Way – Jewel glitrer fortsatt

This Way – Jewel glitrer fortsatt

Det lett country-pregede lydbildet kler henne bare sånn passelig, men aller verst blir det når hun skal rocke i up-tempo «liksom»-blueslåter som Love Me, Just Leave Me Alone og Everybody Needs Someone Sometime. Totalt uorginalt og uspennende, og Jewel ender opp som en blek kopi av Alannah Myles.

Bedre likevel da, med mer nedstrippede arrangementer som for eksempel i Serve The Ego, Cleveland og avsluttende The New Wild West som alle viser artisten fra en langt mer sjarmerende side.

Som låtskriver har Jewel mye å fare med, både hva tekst og melodi angår. Hun skriver definitivt aktuelle sanger som fortjener et stort publikum, men det spørs vel om hun klarer å nå like mange som hun gjorde med debutalbumet Pieces Of You fra 1995 (som har passert 15 millioner solgte eksemplarer).

Jewel er like gammel som Alanis Morissette og ga ut debutplaten samme år, med nesten like stor suksess. Kanskje ikke så rart at hun må tåle sammenligningen, selv om slike sammenligninger sjelden er konstruktive. Jewel er ikke så selvutleverende som Alanis, og vel heller ikke så umiddelbar, men har like mye substans i sitt materiale.

Dessverre er This Way blitt litt for ujevn til å forsvare en toppkarakter, selv om brorparten av låtene her er av virkelig god kvalitet. Produksjonen yter dessverre heller ikke artisten full rettferdighet denne gangen.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.