In The Garden Of The Hexagons – Uferdig folkpop

In The Garden Of The Hexagons – Uferdig folkpop

Det lyder forholdsvis snilt og behagelig gjennom hele CDen. Med la-la-la-synging, antydning til irske folketoner og god instrumentering. Denne folkelige popen, med fløyte som et sentralt instrument i lydbildet, innehar gode melodiøse hooks på flere av låtene som sannsynligvis vil glede den mindre erfarne lytter. For det er ikke til å skyve under en sofa at selv om meste er godt utført, så virker det som om Taxi Boys prøver å framstå som mer proffe enn de egentlig er.

Det virker utstudert og beregnet, og man kan tydelig høre at disse musikerne ikke er vant til å stå i et studio og spille musikken sin. Det er et eller annet som røper at de ennå føler seg mer komfortabel med å stå i øvingsrommet, enn i et studio der det plutselig «kreves» noe. Hele plata faller på at resultatet låter svært uferdig. Og under dette ligger både i den svært nakne og avslørende produksjonen og i bandets noe amatøraktige sound.

In The Garden Of The Hexagons er et ganske klassisk eksempel på musikere som er for ivrig til å spille inn noe. Det er lett å glemme at det bør ligge relativt mye i bunn før, man sender resultatet ut til verden. Anmelderen viser til Furia som ventet i syv år og som først med et utall konserter og et rendyrket sound i bagen, nå nylig ga ut den glimrende firespors Furia EP. Nå har, for alt jeg vet, kanskje dette noe å gjøre med at Furia kan ha større ambisjoner enn Taxi Boys, men poenget er at man ikke er nødt til å gi ut en CD for enhver pris. Mitt råd: Fokusér og finn frem til formen først. Så gi ut!

Og kanskje er det slemt av undertegnede å være såpass streng, men det er ikke tvil om at Taxi Boys har et potensiale. Spørsmålet er bare om de tør å slippe seg mer løs og lar være å lyde så anstrengt som de gjør på In The Garden Of The Hexagons. Rist løs, spill ute og kom enda sterkere tilbake

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.