What Did For The Dinosaurs – Progressiv rock på sitt beste

What Did For The Dinosaurs – Progressiv rock på sitt beste

Nick Saloman, som har skrevet alle låtene på platen, er uten tvil inspirert av band som Led Zeppelin, tidlig Pink Floyd og Jimi Hendrix. Men denne allsidige musikeren som startet sin karriere i London allerede på sekstitallet har gitt ut en plate med sitt eget preg og i god wFrond-stil.

I motsetning til The Bevis Fronds tidligere plater der Nick Saloman spiller alle instrumentene selv, har han på What Did For The Dinosaurs tatt med seg Adrian Shaw og Andy Ward i studio. Shaw og Ward, som begge har spilt i bandet i flere år – men tidligere hovedsakelig i turnesammenheng, ble ifølge Saloman tatt med i studio for å heve kvaliteten på bass og trommer. Dette har gitt et godt resultat. Produksjonen på dette albumet er også bedre og mer påkostet enn på tidligere utgivelser som i hovedsak er spilt inn i Salomans hjemmestudio. Denne gangen har bandet kostet på seg et besøk i et profesjonelt platestudio.

Platen er 78 minutter lang, og består av atten spor. Og her finnes flere høydepunkter. Blant de beste har vi Lost Soul’s Day som er en vakker, rolig låt med akustisk gitar og sår vokal. Her viser Saloman seg som en poetisk låtskriver. En helt annen stemming får vi med Candles, som er en drivende rocklåt i god gammel stil, og som avsluttes med en lengre gitarsolo. I tillegg er åpningssporet samt avslutningssporet spennende låter der bandet utfolder seg over et vidt musikalsk spekter på en måte som imponerer stort. De går fra øm vokal og rolig fingerspill til drivende syttitallsrock. Her får også Nick Saloman vist seg frem; denne gang at han trakterer gitaren på en måte som plasserer han i det aller beste selskap.

What Did For The Dinosaurs er en meget god plate. Men du kan dessverre ikke sånn helt uten videre forvente å finne verken dette, eller andre Bevis Frond-utgivelser i hvilken som helst lokale platebutikk. Og skulle de mer spesialiserte forhandlere også svikte, slik de har sviktet undertegnede i min jakt på plater fra dette bandet, har heldigvis plateselskapet en nettside der flere av bandets plater ligger til gjennomlytting og salg: www.woronzow.co.uk.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.