The Hefner Brain – Tegneseriemusikk

The Hefner Brain – Tegneseriemusikk

Britiske Hefner har spilt sammen siden 1996, og er en av dagens mest pålitelige leverandører av elektronisk pop med snert. På EPen med den geniale tittelen The Hefner Brain serverer londonerne fem spor, hvorav fire nye låter. Åpningslåten When Angels Play With Their Drum Machines er hentet fra langspilleren Dead Media, og er en remiks. En ganske vellykket sådan. Den nye versjonen er mer åpen enn originalen, og er nesten uspiselig sukkersøt og samtidig bitter og resignert. Dark Hearted Discos har en smule stakkato diskorytme, med ironisk stadionallsangrefreng.

De tre siste sporene er enklere og mindre utadvendte. The Baggage Reclaim Song er den mest vellykkede, og har en ond strek drar tankene mot det politiske åttitallspopbandet The Housemartins. Melodien kunne imidlertid tjent på litt mer tempo. De to siste sporene er innom alt fra country til korps til Ben Fold Five, men blir litt for ufokuserte til å høste den store applausen hos denne anmelderen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.