Return of the loving dead – Psychobilly opp fra grava

Return of the loving dead – Psychobilly opp fra grava

Den danske trioen Nekromantix har befestet seg som et av Nordens beste psychobilly-band. Med tekster godt over den ironiske dørterskel legger de på vei gjennom kirkegårder og dødsrikets syv nivåer. Med sin tradisjonelle rock’n’roll har de laget en plate det er vanskelig å ikke kose seg med.

Bandet larmer ut et raskt lydspor uten de største fiksfakseriene, men som i stedet trekker rock’n’roll i hop med punkens idealisme og attityde. De holder seg til sine egne instrumenter – gitar, bass og trommer – mens Kim Nekroman herjer ut sine sort humoristiske tekster. Morsomt, men kanskje noe kjedelig etter som platen strekker seg mot slutten av rillene. Til det blir ting noe for ensformig til å føre bandet opp til de sterkeste stjernekastene.

Men det blir heller ikke helt bom med Return Of The Loving Dead. På den strålende rocklåta Gargoyles Over Copenhagen drar de frem en stemning som gir fine strømninger: «That’s when the sky turned jet-black / Eyes are watching from above / It ain’t bad weather – it’s a gargoyle attack». Trioen holder høyt driv gjennom hele plata med en minimal, men rotekte instrumentering.

Nekromantix er nok et inspirerende syn på enhver klubbscene, men det er likevel et band som sliter med variasjonen i lydbildet sitt. Det blir for ensformig i lengden for denne anmelderen, selv om tilhengere av sjangeren burde finne nok å sette tennene i også denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.