The Team Spirit – Elektrisk asfaltpunk

The Team Spirit – Elektrisk asfaltpunk

Det finnes enda en del uforedlet musikk der ute i det norske rocklandskapet, men The Team Spirits kortspilte debut er en ferdighåndtert perle. Med et elektrisk driv gjennom alle de ti låtene, setter de stø kurs for sin videre utvikling. Sammen med navn som Amulet og JR Ewing bidrar også dette bandet til å sette nytt, norsk sinne på det internasjonale musikkartet.

Riktignok kunne kanskje plata vært noe mer produsert. Det er lett å ta seg i å savne mer trøkk bak trommene og gitarveggene. Det bør være mulig å finne kompromisser uten å bli en statisk no-fi produksjon, eller et finpolert studioband for den saks skyld. Men på den andre siden låter dette kanskje desto mer riktig. Det upolerte strøket som preger lyden på albumet, får det hele til å låte mer autentisk i denne anmelderens ører – noe som resulterer i at The Team Spirit bør spilles høyt – slik denne musikken tross alt bør nytes!

Låtskrivingen er i tillegg av et sterkt kalibver. The Team Spirit har kun benyttet seg av en coverlåt, Fuck You av D.O.A., som forøvrig ikke skiller seg ut fra resten av materialet. Det låter tøft hele veien og bandet vet hvor de skal legge inn de rette virkemidlene slik at de sparker skikkelig fra seg.

Alle sporene på The Team Spirit har favorittstempel på seg, så her er det bare å la fløyta gå og sette stiften mot rillene; være seg singelkuttet Three Chord Songs, den messende Nothing Can Go Wrong eller det kvikke åpningssporet Lessons.

Det er som sagt ingen virkelige nedturer på dette albumet som står klart frem som en kandidat til årets norske debut. Med store prestasjoner fra hele bandet, fungerer det meste slik det burde.

Med en noe bedre produksjon neste gang vil The Team Spirit definitivt kunne forvente seg en del terninger og stjernekast fare helt til topps på pallen. Nå er det bare å glede seg til sommeren: The Team Spirit besøker blant annet Quartfestivalen i år. Der bør du også være!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.