Diabolical Desolation – Årgangsmetall fra rutinerte svensker

Diabolical Desolation – Årgangsmetall fra rutinerte svensker

De dårlige konsekvensene er at det har dukket opp enorme mengder med middelmådige band man fint kan klare seg uten. De gode konsekvensene er at nivået på de virkelig gode bandene er blitt såpass høyt. Centinex tilhører sistnevnte kategori.

Bandet startet opp allerede i 1990 og har skiftet ut de fleste medlemmene siden den gang. Men med et stabilt bandoppsett på de to siste albumene, Hellbrigade og nå Diabolical Desolation, ser de ut til å ha funnet sin stil.

Solid trøkk ispedd harmoniske partier, litt synth, artige sampler og doble gitarsoloer er oppskriften. Og det fungerer stort sett bra hele albumet igjennom. Vokalen er riktignok av og til litt på kanten, og enkelte låter blir litt vel like, men bortsett fra det er Diabolical Desolation noe av det bedre som har kommet fra det svenske death metal-markedet den siste tiden.

Så dersom du har sans for aggressiv musikk med et usedvanlig tett samspill og gode melodier er du på riktig spor her.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.