Don’t Worry About Me – Verdig avskjed

Don’t Worry About Me – Verdig avskjed

Når Joey Ramone gir ut soloplate forventer mange en Ramones-skive. Og her får du det som forventes. Kanskje med unntak av What A Wonderful World i full Ramones-innpakning. Det var det vel ikke mange som hadde ventet, men det viser noe av Joeys humør og det fungerer faktisk.

Med Joey i spissen var Ramones forkjempere for at punken skulle være melodiøs og fengende, og ikke bare sint og sjokkerende. Uten Ramones hadde band som The Strokes, The Hives, Hellacopters og Gluecifer aldri sett dagens lys.

Med dette albumet fører Joey Ramone den tradisjonen videre. Dette er lettbent pop-punk, helt på høyde med det meste av det Ramones ga ut i løpet av sin karriere. Stemmen er den samme, og Ramones-soundet er umiskjennelig til stede. På en låt som Mr. Punchy er han på sitt beste; leken og fengende. Albumet er spilt inn mens han var alvorlig syk av kreft, men Joey selv høres uforskammet frisk ut på disse låtene.

På enkelte låter omtaler han sykdommen som til slutt knekte han. «Sittin’ in a hospital bed / I want my life / I got knocked down / But I’ll get up.» Vel, til slutt kom han seg ikke opp. I april i fjor døde han. Opptakene er mikset etter at han døde, og det er gjort en god jobb. Joey ville helt sikkert ha satt pris på at denne musikken gis ut.

Don’t Worry About Me har heldigvis blitt en fin avskjed med en stor legende, og en svanesang som er Joey Ramones karriere verdig.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.