Revolverlution – Gamle helter på vei mot pensjonisttilværelsen?

Revolverlution – Gamle helter på vei mot pensjonisttilværelsen?

Public Enemy besto opprinnelig av Chuck D, Flavor Flav, Professor Griff, Terminator X og SOFW. Etter femten år kommer deres niende album i form av et knippe nye låter kombinert med eldre stoff i form av remikser og livemateriale.

Deres forrige album, There’s A Poison Goin On, viste at både Chuck D og Flavor Flav ikke er så fryktelig unge lengre. Men de klarte likevel den gang (i 1999) å produsere et relativt oppegående album som viste at de fremdeles hadde noe å komme med.

Revolverlution begynner derimot med to elendige spor, begge produsert av Professor Griff. At han har havnet bak spakene er i seg selv uforståelig når de har mulighet til å benytte navn som The Bomb Squad.

Heldigvis tar det seg etterhvert litt opp, først gjennom et finfint konsertopptak av låta My Uzi Weighs A Ton og deretter den energiske Fight The Power. Ellers er Put It Up og Can A Woman Make A Man Loose His Mind begge akseptable bidrag på denne plata. Her med old school-produsent Gary G-Wiz bak spakene.

Men uheldigvis har Griff produsert flere spor på denne plata enn de to åpningsbidragene; låter som mildt sagt er helt forferdelige. Remiksene, gjort av forskjellige fans, er heller ikke mye å skryte av. Ellers er det tydelig at både Chuck D og Flavor Flav begynner å bli slitne i dette faget. De bør kanskje snart begynne å tenke på å pensjonere seg?

Revolverlution er et skyggeprodukt som på ingen måte bør settes opp mot eller sammenlignes med album som It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back, Fear Of A Black Planet ellers Yo Bumrush The Show.

Det eneste som gjør dette albumet verdt å eie er liveopptakene av nevnte My Uzi Weighs A Ton, samt Fight The Power og Welcome To The Terrordome. Tre låter utgjør med andre ord ikke akkurat en stor prosentandel av dette produktet.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.