Scroll To Top

Revolverlution – Gamle helter på vei mot pensjonisttilværelsen?

Artister: Sjangre:
Karakter

Public Enemy besto opprinnelig av Chuck D, Flavor Flav, Professor Griff, Terminator X og SOFW. Etter femten år kommer deres niende album i form av et knippe nye låter kombinert med eldre stoff i form av remikser og livemateriale.

Deres forrige album, There’s A Poison Goin On, viste at både Chuck D og Flavor Flav ikke er så fryktelig unge lengre. Men de klarte likevel den gang (i 1999) å produsere et relativt oppegående album som viste at de fremdeles hadde noe å komme med.

Revolverlution begynner derimot med to elendige spor, begge produsert av Professor Griff. At han har havnet bak spakene er i seg selv uforståelig når de har mulighet til å benytte navn som The Bomb Squad.

Heldigvis tar det seg etterhvert litt opp, først gjennom et finfint konsertopptak av låta My Uzi Weighs A Ton og deretter den energiske Fight The Power. Ellers er Put It Up og Can A Woman Make A Man Loose His Mind begge akseptable bidrag på denne plata. Her med old school-produsent Gary G-Wiz bak spakene.

Men uheldigvis har Griff produsert flere spor på denne plata enn de to åpningsbidragene; låter som mildt sagt er helt forferdelige. Remiksene, gjort av forskjellige fans, er heller ikke mye å skryte av. Ellers er det tydelig at både Chuck D og Flavor Flav begynner å bli slitne i dette faget. De bør kanskje snart begynne å tenke på å pensjonere seg?

Revolverlution er et skyggeprodukt som på ingen måte bør settes opp mot eller sammenlignes med album som It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back, Fear Of A Black Planet ellers Yo Bumrush The Show.

Det eneste som gjør dette albumet verdt å eie er liveopptakene av nevnte My Uzi Weighs A Ton, samt Fight The Power og Welcome To The Terrordome. Tre låter utgjør med andre ord ikke akkurat en stor prosentandel av dette produktet.

Om skribenten

kommentarer